CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

Aantal tekenbeten blijft stijgen

Het aantal tekenbeten blijft ook dit jaar stijgen. Dit, zoals eerder voorspeld in dit artikel. In de maanden mei en juni zijn er al 13% meer tekenbeten gemeld dan in dezelfde maanden gemiddeld in de afgelopen drie jaar. Het rijksinstituut voor de volksgezondheid (RIVM) verwacht een recordaantal van ruim 400.000 tekenbeten in de maand Juli.

In totaal zijn er dit jaar al 8% meer tekenbeten gemeld in de eerste maanden van dit jaar dan in diezelfde maanden gemiddeld in voorgaande jaren.

watermarked_6775196Hier is het risico op een tekenbeet het grootst

Van alle gemelde tekenbeten is de helft opgelopen in het bos. Een derde van de tekenbeten is opgelopen is de tuin. Wanneer u een groene omgeving ingaat, is het aan te raden om u goed te beschermen tegen tekenbeten door het dragen van tekenwerende kleding. Daarnaast moet u uzelf bij thuiskomst goed controleren op tekenbeten, zo raad het RIVM aan.

De meeste tekenbeten zijn dit jaar gemeld in de provincies Gelderland, gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland.

Gebeten door een teek?

Ondanks de voorzorgsmaatregelen toch gebeten door een teek? Verwijder de teek dan zo snel mogelijk uit de huid met een pincet, zoals beschreven staat op deze pagina. Wanneer u binnen drie maanden na de beet last krijgt van zere spieren, koorts of hoofdpijn, neemt u zo snel mogelijk contact op met uw huisarts.