CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

Tekenbeet en de symptomen

symptomen_teekDe meeste tekenbeten vinden plaats in de zomer. De teek leeft in bossen, struiken, gras, duinen, heide en parken. Tijdens een wandeling in de natuur of tijdens het werken in de tuin is de kans op een tekenbeet groot. Het is dan ook raadzaam om nadien uw lichaam goed te controleren op een eventuele beet.

Direct verwijderen

Een tekenbeet is niet altijd zonder gevolgen. Doordat de teek bacteriën bij zich heeft, kan men ziek worden van een tekenbeet. De ziekte van Lyme is hiervan de bekendste. Het is belangrijk om de teek direct na de beet in zijn geheel te verwijderen. Dit kan met behulp van een tekenpincet, tekentang of een tekenlepel. Belangrijk is om de plek voor het verwijderen van de teek niet met alcohol te behandelen.

Symptomen

Een tekenbeet is niet pijnlijk. Dit zorgt er ook voor dat je er niets van merkt. Het rode vlekje dat ontstaat bij een beet wordt niet groter dan twee centimeter en verdwijnt na twee weken ook weer. Een herkenbaar verschijnsel van een tekenbeet is een rode vlek die zich om de plek waar de beet plaatsvindt vormt. Zo’n rode vlek wordt ook wel een erythema migrans genoemd. Voelbare verschijnselen zijn onder meer het ervaren van hoofdpijn, het krijgen van koorts, een stijve nek, of het krijgen van spierpijn. Worden deze eerste symptomen verwaarloosd, dan kan een beet door een teek leiden tot de ziekte van Lyme, tekenziekte nummer één.

Bestel direct op onze webshop
Al onze producten zijn direct online te bestellen op onze webshop.

Vragen? Bel of mail ons
Vragen over uw bestelling, vrijblijvend kennismaken of direct een offerte? Bel of mail ons gerust.

088 – 434 9900 Ma-Vr: van 8:30 tot 17:00