CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

Wat zijn de klachten van ziekte van Lyme

Een tekenbeet is niet echt voelbaar. Het is daarom lastig om de beet te constateren. Het is dan ook aan te raden na een bezoek aan bijvoorbeeld een bos of park het lichaam te controleren op eventuele teken.

Na een tekenbeet kunnen verschillende klachten ontstaan. Voelbare verschijnselen zijn onder meer hoofdpijn, koorts, een stijve nek, of spierpijn. Ook kunnen er pijnen in het zenuwstelsel, in de gewrichten of bij het hart ontstaan. Deze klachten horen bij de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme is te verdelen in drie stadia.

Vroege Lymeziekte

Na een tekenbeet kan er een rode kring (erythema migrans) op de huid ontstaan. Het kan drie maanden duren voordat de kring zichtbaar wordt. In deze fase van de ziekte zijn de klachten griepachtig (hoofdpijn, koorts of spierpijn). Wanneer u deze klachten heeft dient u de huisarts te bezoeken.

Vroege gedissemineerde Lymeziekte

In dit stadium van de ziekte van Lyme kunt u last krijgen van het zenuwstelsel, ontstoken of opgezwollen gewrichten en soms van het hart. Deze klachten kunnen enkele maanden duren.

Late Lymeziekte

Wanneer de ziekte van Lyme langer dan een jaar aanwezig is kan het zijn dat de huid rood/paars verkleurt. Deze huidafwijking, waarbij de huid erg dun wordt, komt meestal voor op armen en benen.

Bestel direct op onze webshop
Al onze producten zijn direct online te bestellen op onze webshop.

Vragen? Bel of mail ons
Vragen over uw bestelling, vrijblijvend kennismaken of direct een offerte? Bel of mail ons gerust.

088 – 434 9900 Ma-Vr: van 8:30 tot 17:00