CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

NEN 8333

Rovince heeft eigen NEN-normering: NEN 8333

De NEN-normering NEN 8333 voor kleding die beschermt tegen teken is per 2 maart 2018 van kracht! Op initiatief van belanghebbenden, waaronder Rovince, is deze norm ontwikkeld waarin de eisen zijn vastgelegd waaraan beschermende kleding tegen tekenbeten moet voldoen. Rovince beschikt uiteraard over deze normering. Klik hier voor de norm NEN 8333.

Ontwikkeling NEN 8333

Enige tijd geleden heeft de Landelijke Groene Lymewerkgroep contact opgenomen met NEN om te vragen of er normen of richtlijnen zijn voor tekenwerende werkkleding. Deze kleding wordt steeds meer gebruikt, beroepsmatig maar ook in de vrije tijd. Er is, op initiatief van Rovince en Initial, besloten te starten met de ontwikkeling van een testmethode voor tekenwerende (werk)kleding. Tevens heeft NEN voorgesteld om naast deze testmethode een richtlijn te ontwikkelen om informatie aan gebruikers te verstrekken omtrent keuze, gebruik en onderhoud.

NEN 8333

Op 2 maart 2018 is NEN 8333 ‘Beschermende kleding – Bedekkende kleding die helpt te beschermen tegen tekenbeten en fabrieksmatig behandeld is met permethrine’ officieel gepubliceerd. NEN 8333 heeft betrekking op kleding die tegen tekenbeten beschermt en daarmee bescherming biedt tegen de ziekte van Lyme. Deze bescherming is voornamelijk belangrijk voor iedereen die regelmatig in de natuur werkt of recreëert.  Het gaat voornamelijk om kleding die zijn beschermende werking ontleent aan het behandelen van de stof met permethrine. Naast eisen aan de kleding worden ook testmethoden en wasvoorschriften omschreven.

Meer informatie over NEN 8333? Bekijk hier het persbericht van Rovince of klik hier voor informatie over de norm op de website van de NEN (Koninklijke Nederlands Normalisatie-instituut).

 

Bestel direct op onze webshop
Al onze producten zijn direct online te bestellen op onze webshop.

Vragen? Bel of mail ons
Vragen over uw bestelling, vrijblijvend kennismaken of direct een offerte? Bel of mail ons gerust.

088 – 434 9900 Ma-Vr: van 8:30 tot 17:00