CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

NEN norm voor teekwerende kleding

Maandag 3 April 2017

Rovince onderdeel van officiële NEN norm voor teekwerende Kleding nen

 Deze week, tijdens de Week van de Teek 2017, wordt er door NEN een eerste normontwerp geïntroduceerd voor tekenwerende kleding. Rovince is, als dé specialist van teekwerende kleding, een belangrijk onderdeel van de projectgroep van deze norm. Rovince vindt namelijk dat de teek niet onderschat moet worden! Bescherming tegen Lyme is gewenst, want verlammingen en disfunctioneren van mensen vormen de symptomen. Deze bescherming verdient een norm!

Waarom een NEN Norm voor tekenwerende kleding?

Om mensen die veel in het groen zijn, beroepsmatig of recreatief,  optimaal te beschermen tegen teken en de ziekte van Lyme is er steeds vraag naar kleding die tegen teken beschermt. Vanuit de Landelijke Groene Lymewerkgroep ontstond daarnaast de vraag aan NEN of er normen of richtlijnen waren voor tekenwerende kleding. Dit bleek (nog) niet zo te zijn. Zo ontstond de behoefte voor het ontwerpen van een officiële norm voor fabrikanten van de kleding, met als doel dat de gebruiker er maximaal profijt van heeft.

Veiligheid voorop!

Door het opstellen van een officiële NEN norm kan een consument of werkgever deze als eis stellen aan de leverancier van teekwerende kleding. De norm bevat de eisen waaraan de kleding aanteek-op-blad-nen moet voldoen om de kwaliteit en gezondheid te waarborgen. De drager is dan verzekerd van een veilig product en de leverancier weet exact waaraan zijn tekenwerende producten aan moeten voldoen. Een win – win situatie voor leverancier en gebruiker!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de NEN Norm voor tekenwerende kleding? Bezoekt u dan hier de website van NEN of lees het artikel over tekenwerende kleding in het digitale NEN magazine.

 

 

Bestel direct op onze webshop
Al onze producten zijn direct online te bestellen op onze webshop.

Vragen? Bel of mail ons
Vragen over uw bestelling, vrijblijvend kennismaken of direct een offerte? Bel of mail ons gerust.

088 – 434 9900 Ma-Vr: van 8:30 tot 17:00

Kennismakingsaanbieding: 50% korting op Rovince sokken

Met het begin van de lente is ook het tekenseizoen van start.
Daarom bieden wij in deze periode de bezoekers van onze website de unieke kans om met 50% korting kennis te maken met Rovince.

Bestel nu uw Rovince sokken met 50% korting.