CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

Rovince, uw partner tegen de teek

Rovince is de specialist in teekwerende kleding. Binnen Europa de hardst groeiende producent/ groothandel met een 100% focus op de teek en teekpreventie middels professionele beschermende kleding.

Sinds 2008 ontwikkelt en produceert Rovince teekwerende kleding waarbij er een unieke bescherming tegen het insect wordt gegarandeerd. Het dragen van de kleding voorkomt namelijk 98% van de tekenbeten. De oprichters Rob Nijhuis en Vincent Jansen, beide in hun vrije tijd veel buiten in de natuur te vinden, kregen zelf te maken met de ziekte van Lyme, die door teken kan worden overgebracht. Zij wilden kleding ontwikkelen die hen zou beschermen tegen tekenbeten. Dit was het begin van Rovince.

Vincent Jansen en Rob NijhuisDe teekwerende kleding van Rovince is uniek in Europa door het gebruik van Zeck-Protec. De kleding is geïmpregneerd met permethrine, een synthetische variant van een insectenwerende stof die in chrysanten voorkomt en een ‘hot feet-effect’ geeft. Als een teek op de kleding komt wordt het hem letterlijk en figuurlijk “te heet onder de voeten”. Hierdoor maakt ie dat ie wegkomt. De kleding werkt niet alleen tegen teken maar ook tegen muggen waardoor de kleding ook beschermt tegen tropische ziektes als Zika en Malaria.

rovinceDoor de grote potentie van teekwerende kleding kunnen Rovince producten ook worden ingezet in de (professionele) outdoor sector. Rovince kleding is namelijk interessant voor iedereen die buiten werkt of hobby matig buiten is en hierdoor in aanraking komt met teken. De beestjes zitten overal, in de tuin, in de berm of gewoon in het bos. Voor deze omgevingen heeft Rovince kleding ontwikkeld van jassen, broeken tot sokken. Kortom voor de professional als bijvoorbeeld defensie, boswachters, landmeters, maar ook de outdoor mensen als, wandelaars, recreanten en toeristen, iedereen heeft de mogelijkheid om met een kledingstuk van Rovince zich optimaal te beschermen tegen het opkomende probleem: de teek.

Meer informatie over Rovince? Bekijk dan onderstaande film.

Bestel direct op onze webshop
Al onze producten zijn direct online te bestellen op onze webshop.

Vragen? Bel of mail ons
Vragen over uw bestelling, vrijblijvend kennismaken of direct een offerte? Bel of mail ons gerust.

088 – 434 9900 Ma-Vr: van 8:30 tot 17:00