Posted in Uncategorized

Recordaantal tekenbeten

Er wordt in juni en juli een recordaantal tekenbeten verwacht in Nederland, dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen University. De verwachting is dat de komende twee maanden een half miljoen mensen worden gebeten door een teek. Met de informatie dat jaarlijks één miljoen mensen in Nederland wordt gebeten door teek, is dit in twee maanden tijd de helft van het jaarlijkse gemiddelde.

De stijging van het aantal tekenbeten wordt veroorzaakt door het grote leefgebied dat teken hebben in Nederland en het vroege, warme voorjaar. Tevens is de stijging van het aantal ‘wilde’ dieren een oorzaak, teken kunnen hierdoor meer eitjes leggen.

Teken bevinden zich in hoog gras en stappen over als mens of dier langsloopt. Het is van belang om altijd te controleren op tekenbeten, ook wanneer je maar even in de tuin zit. Heb je een teek gevonden? Verwijder hem zorgvuldig met een tekentang. De wond moet vervolgens drie maanden lang gecontroleerd worden op tekenen van Lyme, zoals een rode kring rond de beet en griepachtige verschijnselen.

Bescherm en controleer jezelf dus goed!

(bron: het Parool)

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart