CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

Een toename van 30% van het aantal patiënten met insectenbeten

Uit een onderzoek van het Nivel is geconcludeerd dat het aantal patiënten die een insectenbeet oplopen is gestegen met 30 procent. Huisartsen melden een opvallende stijging in de periode van 2001 tot en met 2015 het aantal patiënten die langskomen  voor insectenbeten.

Bewustwording gevolgen insectenbeet

In de loop der jaren is er vanuit de gezondheidszorg ook meer aandacht besteed aan het bekend maken van de gevolgen van een insectenbeet, zoals de ziekte van Lyme. Dankzij deze aandacht rondom de insectenbeten en de ziektes die tot grote gevolgen kunnen lijden, gaan steeds meer mensen naar de dokter, wanneer ze een insectenbeet hebben opgelopen en dat niet vertrouwen. Aangezien de gevolgen van de ziekte van Lyme kunnen resulteren in Acrodermatitis Chronica Atroficans, geheugenverlies, verlammingsverschijnselen, schrijven de huisartsen vaker antibiotica voor om de werking van de beet te behandelen.

Hoe bescherm je je tegen een insectenbeet

In principe komen insecten overal voor, maar bij water, hoog gras of struiken en in bossen is de kans op een insectenbeet hoger. Tevens zijn er een aantal beroepen, zoals: boswachter en hovenier die een verhoogt risico lopen op een insectenbeet als ze geen insectenwerende kleding dragen. In je vrijetijd is het ook goed mogelijk om een insectenbeet op te lopen bij de volgende hobby’s: jagen, vissen, tuinieren of wandelen. Om deze reden is het belangrijk dat je je goed beschermt bij deze bezigheden. Dit kan al heel simpel met insectenwerende kleding die over een speciale permanente anti-insect behandeling beschikken. Rovince beschikt over anti-insect broeken, shirts, sokken, handschoenen, jassen en caps voor zowel heren als dames, zodat je helemaal beschermt bent tegen insectenbeten. Tevens beschikken wij ook over anti insect artikelen voor dieren.