CHECK OUR NEW
WORKWEAR COLLECTION
EXPLORE NOW

Wandelaars opgelet!

wandelen

Wandelen, velen van ons doen het graag. Ter ontspanning of als sportieve activiteit, wandelen is een populaire bezigheid voor jong en oud. Vooral als de temperatuur weer stijgt en het zonnetje langer en vaker schijnt trekken we er graag met de benenwagen op uit. Maar ook tijdens het wandelen ligt een gevaar op de loer, de TEEK!

 

teekJe staat er meestal niet bij stil maar ook tijdens het wandelen, vooral in bos, heide of duingebied, bestaat de kans op een tekenbeet. Teken wachten tot een slachtoffer, mens of dier, voorbijloopt en verruilen dan hun plek op het groen voor het lichaam van hun prooi. Vervolgens zoeken ze een geschikte plek om hun tanden in te zetten.

Als gevolg van een tekenbeet kun je mogelijk de ziekte van Lyme oplopen en, zoals begin deze maand bekend werd, ook het alfa-gal syndroom. Oppassen geblazen dus!

 

Als je je ergens niet druk om wilt maken tijdens het wandelen zijn het teken. We geven je daarom graag een aantal tips om onbezorgd van je wandelingen te kunnen blijven genieten.

 

Vier handige tips om tekenbeten tijdens het wandelen te voorkomen!

1. Blijf zoveel mogelijk op de paden en vermijd dicht begroeide gebieden, teken houden zich namelijk vaak schuil in hoog gras en struiken.

2. Draag beschermende kleding zoals teekwerende sokken en een Rovince broek. Met Rovince kleding kun je alle soorten wandelpaden betreden zonder je druk te maken op mogelijke tekenbeten. natuurAangezien teken zich vaak laag aan de grond bevinden bieden teekwerende sokken en een Rovince broek voldoende bescherming tijdens een ‘reguliere’ wandeling. Daarnaast beschermt Rovince kleding ook tegen muggensteken, zo sla je gelijk 2 vliegen (of muggen en teken) in 1 klap.

3. Spray onbedekte huid in met DEET. Een spray met DEET werkt alleen als de teek zich op onbedekte huid bevindt. Omdat een teek zich vaak op het lichaam verplaatst is het aan te raden om de huid zoveel mogelijk te bedekken met teekwerende kleding en de onbedekte huid in te smeren met DEET.

4. Thuis blijven, maar dat is toch zonde van de mooie natuur en (meestal) het mooie weer 🙂