Posted in Alles over de teek

Bescherming tegen teken

bescherming tegen tekenTeken komen o.a. voor in bossen, parken en struiken. Een tekenbeet is vervelend en daarom is het van belang preventief te handelen wanneer u naar een tekengevoelig gebied gaat. Bedek armen en benen, doe de broekspijpen in de sokken. Een tekenbeet voorkomen kan het beste door het dragen van beschermende kleding.

Teekwerende kleding

Eén van de preventiemiddelen is de teekwerende kleding van Rovince met het gepatenteerde ZECK-Protec. De speciale antiteek kleding is bedekkend en sluit nauw om het lichaam. Verder is het advies om de broekspijpen in de sokken te stoppen en een hoofddeksels te dragen. Het is niet zo dat teken zomaar uit bomen vallen, maar ze zouden wel op het hoofd terecht kunnen komen bij het bukken voor bijvoorbeeld een tak die laag hangt, of wanneer er iets uit de struiken moet worden gepakt.

Controleren

Na een natuurwandeling is het belangrijk om het lichaam goed te controleren op eventuele tekenbeten. Bij de controle is het goed om te weten dat een teek zich het liefst nestelt in de warme, vochtige plekken van een lichaam (oksels, liezen, knieholten, etc.). Behalve het dragen van antiteek kleding kan ook het antimuggenmiddel DEET op de huid aangebracht worden. Verder is het verstandig regelmatig te controleren op tekenbeten, want hoewel het dragen van antiteek kleding de kans op een tekenbeet aanzienlijk verkleint, kan een tekenbeet toch plaatsvinden.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen