In verband met extreme drukte bij de vervoersbedrijven kan het zijn dat uw bestelling een aantal werkdagen later wordt geleverd. Wij hopen op uw begrip.

Behandeling ziekte van Lyme

Posted in Behandeling van ziekte van Lyme

Nadat een tekenbeet ontdekt is, is het noodzakelijk om de gehele teek te verwijderen met bijvoorbeeld een tekenpincet. Zorg er voor dat de teek in zijn geheel verwijderd wordt. Ook een niet goed verwijderde teek kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Het is belangrijk dat de ziekte van Lyme snel wordt vastgesteld. Hoe eerder de ziekte wordt vastgesteld hoe beter de behandeling zal aanslaan. De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie en wordt daarom behandeld met een antibiotica.

Huisarts

Na een tekenbeet dient de teek direct in zijn geheel verwijderd te worden. Er kan een rode kring op de huid ontstaan. Wanneer er binnen drie maanden na de tekenbeet klachten ontstaan als hoofdpijn koorts en spierpijn (griepachtige verschijnselen) dan is het belangrijk om te huisarts te bezoeken. Deze schrijft dan een antibiotica voor. Wanneer er geen kring rondom de beet is ontstaan en er wel klachten zijn, kan de huisarts een bloedonderzoek doen om een diagnose te stellen.

Na behandeling met een antibiotica is men niet immuun voor de ziekte van Lyme. Deze kan dus nogmaals optreden.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen