Bescherming tegen teken

Posted in Alles over de teek

Teken komen o.a. voor in bossen, parken en struiken. Een tekenbeet is vervelend en daarom is het van belang preventief te handelen wanneer u naar een tekengevoelig gebied gaat. Bedek armen en benen, doe de broekspijpen in de sokken. Een tekenbeet voorkomen kan het beste door het dragen van beschermende kleding.

Ook fotografen lopen het risico om gebeten te worden

Teekwerende kleding

Eén van de preventiemiddelen die u kunze inzetten tegen teken is de teekwerende kleding van Rovince. De speciale antiteek kleding is bedekkend en sluit nauw om het lichaam. Verder is het advies om de broekspijpen in de sokken te stoppen en om een hoofddeksels te dragen. Het is niet zo dat teken zomaar uit bomen vallen, maar ze zouden wel op het hoofd terecht kunnen komen bij het bukken voor bijvoorbeeld een tak die laag hangt, of wanneer er iets uit de struiken moet worden gepakt.

  • Trousers Ergoline Winter Men
    159.00
  • Shield Comfort Socks Green
    19.95
  • Jacket Ergoline Women
    231.00

Controleren

Na een natuurwandeling is het belangrijk om het lichaam goed te controleren op eventuele tekenbeten. Bij de controle is het goed om te weten dat een teek zich het liefst nestelt in de warme, vochtige plekken van een lichaam (oksels, liezen, knieholten, etc.). Behalve het dragen van antiteek kleding kan ook het antimuggenmiddel DEET op de huid aangebracht worden. Verder is het verstandig regelmatig te controleren op tekenbeten, want hoewel het dragen van antiteek kleding de kans op een tekenbeet aanzienlijk verkleint, kan een tekenbeet toch plaatsvinden.

Bestel onze teek- en insectwerende kleding of download onze catalogus

Wilt u onze kleding inzetten als preventiemiddel tegen teken? Bestel onze kleding dan gemakkelijk en snel via onze webshop. U kunt ook onze catalogus bekijken.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen