In verband met extreme drukte bij de vervoersbedrijven kan het zijn dat uw bestelling een aantal werkdagen later wordt geleverd. Wij hopen op uw begrip.

Borrelia burgdorferi en de ziekte van Lyme

Posted in Overige artikelen

Borrelia burgdorferi is de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. De bacterie kan worden overgedragen door besmette teken. Hoewel de ziekte goed te behandelen is, is het uiteraard beter een teekbesmetting te voorkomen. Dit kan onder andere door middel van het dragen van teekwerende kleding van Rovince.

Ik ben toch geïnfecteerd met de borrelia burgdorferi
Bent u toch geïnfecteerd met de borrelia burgdorferi, dan wil dat niet per definitie zeggen dat dit leidt tot ziekteverschijnselen. Doen zich wel borrelia symptomen na een besmetting voor, dan zijn deze doorgaans te behandelen met behulp van antibiotica. Uiteraard moet de infectie dan wel op tijd zijn ontdekt.

Hoe zie ik dat ik ben geïnfecteerd met de borrelia burgdorferi?
Zoals hierboven al te lezen viel, vertoont de borrelia burgdorferi niet altijd ziekteverschijnselen. Als die zich wel uiten, dan kan zich een rode vlek vormen rondom de tekenbeet. Wij adviseren u in dat geval zeker even naar de huisarts te gaan.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen