In verband met extreme drukte bij de vervoersbedrijven kan het zijn dat uw bestelling een aantal werkdagen later wordt geleverd. Wij hopen op uw begrip.

Boswachterkleding van Rovince

Posted in Tijdens je werk

Als boswachter houdt u van de natuur. U geniet waarschijnlijk iedere dag weer van de heerlijke lucht zoals deze alleen in bossen nog te vinden is. Van het gefluit van tig soorten vogels, het geritsel van eekhoorntjes… en de stilte van teken. Immers, teken hoort u niet. Ook zijn ze nauwelijks te zien. Maar hechten ze zich eenmaal aan u vast, dan zult u zeker merken dat ze er (geweest) zijn. De ziekte van Lyme is een nare infectiezieken die deze beestjes tijdens deze periode op u over kunnen brengen. En als boswachter loopt u constant tussen de planten en grassen door en kunt u niets tegen deze teken beginnen. Of toch wel?

Teekwerende boswachterkleding

Bij Rovince vindt u de speciale ZECK-Protec teekwerende kleding. Deze kleding beschikt over een, voor de volksgezondheid veilige, coating die ervoor zorgt dat teken zich niet meer aan uw kleding kunnen hechten. Teken maken zo geen schijn van kans meer, want ze glijden er zo weer vanaf. Zo hebben ze geen tijd om door te kruipen richting uw huid en dus al helemaal niet om zich daaraan te hechten. Teken zijn zo verleden tijd en daarmee ook hun beten en de ziekte van Lyme.

Noodzaak teekwerende kleding

Met name in het bos loopt u een grote kans dat u te maken krijgt met teken. In het bos zijn immers genoeg lage bosjes, planten en grassen: dé plekken waar teken zich graag bevinden. Kort gezegd kunnen we stellen dat teken in al het ‘groen’ komen dat lager is dan één meter. Dat ze alleen maar uit bomen vallen is dus niet waar. Juist om deze lage beplanting zouden we ons zorgen moeten maken. Behalve met de ZECK-Protec teekwerende kleding: daarmee krijgen teken simpelweg de mogelijkheid niet meer om u de ziekte van Lyme te geven en kunt u blijven genieten van het bos.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen