Adventure wear

Insect- en mugwerende kleding – Beschermende kleding van Rovince

Uit een onderzoek van het gezondheidsinstituut Nivel blijkt dat steeds meer mensen zich met een insectenbeet melden bij de huisarts. De afgelopen jaren is de aandacht voor insectenbeten en met name de risico’s hiervan flink toegenomen. Dit is niet gek, want vanwege de steeds zachtere winters en hogere temperaturen neemt het aantal insecten, en dus het aantal insectenbeten, toe. U kunt zichzelf beschermen met insectwerende middelen zoals DEET of met outdoorkleding die ook tegen insecten is geïmpregneerd.

De gevaren van een insectenbeet

Bijna iedereen kent de gevaren van de ziekte van Lyme, een ziekte die wordt overgedragen door een besmette teek. Daarentegen wordt een muggenbeet steeds minder als een gevaar gezien, omdat het vaak alleen huidirritatie oplevert. Toch kan een muggenbeet zorgen voor grote problemen, omdat ook muggen levensbedreigende ziektes over kunnen dragen zoals:

  • Malaria
  • Dengue
  • Chikungunya
  • Gele koorts
  • Zika

Vooral in tropische gebieden is het belangrijk om jezelf goed tegen insecten- en muggen beter te beschermen.

De mug- en insectenwerende kleding van Rovince

De adventure en workwear kleding van Rovince is geïmpregneerd met permethrine, waardoor insecten zoals teken en muggen geen kans hebben om je te steken. Bij aanraking met onze geïmpregneerde muggenwerende kleding wordt het insect verlamd en is deze niet meer in staat om u te steken of te bijten. Een mooi voorbeeld hiervan is te zien in de onderstaande video.

 

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen