Gevolgen ziekte van Lyme

Posted in Gevolgen van Lyme

lymeDe ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Een teek is een spinachtig dier dat zich op de huid van mens en dier nestelt. De teek is de drager van de Borrelia Burgdorfi-bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. De eerste symptomen van de ziekte van Lyme zijn griepachtige klachten als hoofdpijn en spierpijn. Hierdoor wordt niet direct aan de ziekte van Lyme gedacht. Een bezoek aan de huisarts na een tekenbeet is belangrijk. De arts dient op basis van waarschijnlijkheid een diagnose vast te stellen of deze klachten daadwerkelijk aanwijzingen zijn voor de ziekte van Lyme of toegewezen moeten worden aan een andere ziekte.

Restklachten

Na behandeling met antibiotica is het herstel goed. Er kunnen restklachten ontstaan. Vermoeidheid, terugkerende griepachtige klachten, zweten, temperatuurverhoging en pijn in spieren en gewrichten, rug, nek, hoofden zenuwpijnen zijn hier een voorbeeld van. In de praktijk blijkt dat veel patiënten met de ziekte van Lyme een behandeling nodig hebben van tot één vier jaar. Toch kunnen er chronische verschijnselen ontstaan als stemmingswisselingen, problemen met concentratie, geheugenproblemen of psychiatrische aandoeningen.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de belangrijkste ziekte, veroorzaakt door teken – over de ziekte van Lyme? Wilt u weten hoe wij kunnen helpen voorkomen dat u wordt gebeten door een teek? U kunt altijd contact opnemen met Rovince via: info@rovince.test. Wij staan graag voor u klaar.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen