Over ons

Beste Rovince klant,

Niets is zo mooi als de natuur en zo waardevol als onze gezondheid. Met die gedachte zijn wij sinds 2009 bezig met de ontwikkeling en productie van outdoor kleding met een unieke toegevoegde waarde: een duurzame bescherming tegen tekenbeten. Comfort, hedendaags ontwerp en multifunctioneel zijn de drie eigenschappen die bij elk van onze kledingstukken voorop staan.

Unieke impregnatie
In tegenstelling tot andere merken, impregneren wij niet de kledingstukken als geheel, maar het garen zelf met een teek- en insectenwerend middel. Daardoor is de teekwerende functie tot maar liefst 100 wasbeurten actief.

NEN-8333 normering
In samenwerking met en onder regie van de NEN en andere stakeholders – zoals het Ministerie van Defensie, RIVM en Stigas- is in 2018 de norm NEN-8333 gepubliceerd.

Deze norm beschrijft technische eisen, kwaliteitstesten en gebruiksomstandigheden waarmee zowel de langdurige werking tegen tekenbeten als de gezondheid van de drager van de kleding wordt gewaarborgd.

Op dit moment wordt er vanuit Brussel gewerkt aan een Europese geharmoniseerde norm. Naar verwachting zal de publicatie van deze norm op zijn vroegst in 2020 worden verwacht.

Onze klanten
Wij zijn uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van teekwerende kleding. Onze kleding is niet alleen vanwege deze beschermende functie populair geworden, ook de protectie tegen uv-straling, wind, kou en vocht zijn geliefd.

Samen met de hoge kwaliteit van onze kleding en het doordachte, moderne ontwerp, heeft dit ertoe geleid dat onze kleding gedragen wordt door zeer uiteenlopende beroepsgroepen. Van hoveniers tot boswachters en van agrariërs tot boomchirurgen.  Ook outdoor recreanten zoals vissers, kampeerders en mountainbikers, ontdekken massaal onze producten.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen