Posted in Overige artikelen

Muggenwerende kleding

Een muggenbeet wordt tegenwoordig niet meer gezien als bedreiging, omdat het in de meeste gevallen alleen huidirritatie oplevert. Toch kan een muggenbeet grote gevolgen hebben, omdat muggen levensbedreigende ziektes kunnen overdragen. Dit geldt overigens niet alleen voor de muggen in het tropische gebied van de wereld, maar ook voor de muggen in Europa. Naast de teken is de mug dus ook een insect waartegen je je goed dient te beschermen. Muggenwerende kleding is daarom een belangrijk preventiemiddel geworden tegen ziektes die worden verspreid door insecten.

Het nut van muggenwerende kleding

Muggen zijn gevaarlijker dan veel mensen denken. De bewustwording van een tekenbeet groeit, maar veel mensen blijven muggenbeten onderschatten. Muggen kunnen tevens ziektes overdragen die grote gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van mensen. De meeste muggen die ziektes overdragen op mensen, bevinden zich in het buitenland. Toch komen muggen die ziektes meedragen steeds vaker in Nederland voor, zoals de Aziatische tijgermuggen die een tijd terug is gevonden in Aalten. Deze mug kan onder andere zika- en knokkelkoorts verspreiden. Deze ziektes kunnen zich ontwikkelen tot een levensbedreigende aandoening als mensen worden gestoken die geen voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Echter is het niet mogelijk om je in te enten tegen zika- en knokkelkoorts, omdat er voor beide ziektes nog geen vaccins beschikbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat je in gebieden met een verhoogd risico muggenwerende kleding draagt die jouw lichaam bedekt. Daarnaast is het verstandig om onbedekte plekken op jouw lichaam te beschermen met DEET. Muggenwerende kleding is dus niet alleen bestemd voor het buitenland, maar ook voor mensen in Nederland die een verhoogd risico lopen door hun hobby of bijvoorbeeld door hun beroep als boswachter of hovenier. Deze mensen bevinden zich namelijk in gebieden waar muggen zich vaak schuilhouden, zoals bij water, gras en struiken.

De kracht van Zeck-Protec

Het voorkomen van een muggenbeet is erg belangrijk, omdat er voor de meeste ziektes nog geen vaccins zijn. Rovince is niet alleen specialist in tekenwerende kleding, maar tevens in muggenwerende kleding. De anti muggenkleding is namelijk voorzien van Zeck-Protec. Dit is een impregneermiddel dat bestaat uit de daadkrachtige stof permethrine. Insecten, zoals teken en muggen, zijn niet bestemd tegen deze stof en daardoor dient het als effectieve preventie. Onze kleding is dus geschikt voor het verweren van veel verschillende soorten insecten. De muggenwerende kleding wordt op een speciale wijze geïmpregneerd tijdens de productie, waardoor het zorgt voor een bescherming die de hele levensduur van de muggenwerende kleding geldt. De anti muggen kleding is schadelijk voor insecten, zoals teken en muggen, maar is niet schadelijk voor uw gezondheid. Dit is bij een aantal andere anti-insectenmiddelen wel het geval. De muggenwerende kleding is zowel effectief met mooi weer als slecht weer. Meer informatie over de werking van Zeck-Protec, die is toegepast op de kleding, kunt u vinden op de Zeck-Protec pagina.

Muggenwerende kleding VS DEET

DEET is een van de bekendste muggenwerende middelen. Echter is DEET tevens voor mensen een hardnekking middel. Het middel biedt maar tien uur bescherming op de huis en wanneer DEET op de kleding worden gespoten, is de werkingstijd nog minder. Kleding materialen nemen de werkzame stoffen namelijk niet goed op, waardoor een deel van de werkzame stof verdwijnt tijdens het bewegen of een aanraking. Hierdoor is dit niet te vergelijken met muggenwerende kleding dat is ingespoten met Zeck-Protec. Het is belangrijk om bekend te zijn met het werkingsverschil van deze middelen. DEET is overigens wel geschikt als aanvullend middel. Het is onmogelijk om alle delen te bedekken. Om deze reden raden wij aan om DEET te smeren op de onbedekte plekken. Rovince beschikt over een breed assortiment waarmee het mogelijk is om uw lichaam geheel te beschermen tegen insectenbeten.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen