Tekenbeet en de symptomen

Posted in Alles over de teek

De meeste tekenbeten vinden plaats in de zomer. De teek leeft in bossen, struiken, gras, duinen, heide en parken. Tijdens een wandeling in de natuur of tijdens het werken in de tuin is de kans op een tekenbeet groot. Het is dan ook raadzaam om nadien uw lichaam goed te controleren op een eventuele beet.

Direct verwijderen

Een tekenbeet is niet altijd zonder gevolgen. Doordat de teek bacteriën bij zich heeft, kan men ziek worden van een tekenbeet. De ziekte van Lyme is hiervan de bekendste. Het is belangrijk om de teek direct na de beet in zijn geheel te verwijderen. Dit kan met behulp van een tekenpincet, tekentang of een tekenlepel. Belangrijk is om de plek voor het verwijderen van de teek niet met alcohol te behandelen.

Symptomen

Een tekenbeet is niet pijnlijk. Dit zorgt er ook voor dat je er niets van merkt. Het rode vlekje dat ontstaat bij een beet wordt niet groter dan twee centimeter en verdwijnt na twee weken ook weer. Een herkenbaar verschijnsel van een tekenbeet is een rode vlek die zich om de plek waar de beet plaatsvindt vormt. Zo’n rode vlek wordt ook wel een erythema migrans genoemd. Voelbare verschijnselen zijn onder meer het ervaren van hoofdpijn, het krijgen van koorts, een stijve nek, of het krijgen van spierpijn. Worden deze eerste symptomen verwaarloosd, dan kan een beet door een teek leiden tot de ziekte van Lyme, tekenziekte nummer één.

Tekenbeet voorkomen

Wil je nou in de toekomst altijd goed beschermd zijn en tekenbeten voorkomen?

Bekijk dan eens onze teekwerende kleding hieronder:

  • 88.75

    Shirt Ergoline Men

    Anti insecten shirt SPECIFICATIES Permanente teekwerende behandeling Behandeling tot 100 wasbeurten actief Conform NEN-8333 Snel drogende stof UV50+ bescherming Zeer slijtvast 2 Borstzakken met klep…

  • 129.00

    Softshell Winterbroek Heren Stretch

    Dit is een heerlijke broek voor wandelingen of werkzaamheden in de winter of in het frisse voorjaar. Door het verhoogde rug gedeelte blijft de onderrug…

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen