Tekenpreventie en Rovince

Posted in Overige artikelen

Bent u in een beroep werkzaam, waarin u een verhoogd risico loopt op een tekenbeet, dan is het uiterst belangrijk aan tekenpreventie te doen. Tekenpreventie begint bij het dragen van de juiste kleding: draag tijdens uw werkzaamheden altijd tekenwerende kleding vanRovince. Deze geïmpregneerde, beschermende, gecertificeerde kleding bedekt een groot deel van het lichaam.

Wat kunt u nog meer doen als tekenpreventie?
Behalve het dragen van onze beschermende kleding als tekenpreventie, behoren ook nog de volgende stappen tot tekenpreventie:

  • Smeer de huiddelen die nog zichtbaar zijn (bijvoorbeeld uw handen) in met een anti-insectenmiddel dat DEET bevat.
  • Controleer uw huid, zeker als u hele dagen in een gebied bent dat tekengevoelig is, minstens twee keer per dag op teken.
  • Loop zoveel mogelijk op verharde paden.

Wilt u meer tekenpreventie tip, neem dan gerust contact met ons op.

De tekenpreventie bleek niet doeltreffend genoeg
Ook al heeft u zich nog zo goed beschermd en alle tekenpreventie regels opgevolgd, het ging toch mis. Hoe behandelt u dan een beet?

  • Gebruik een speciaal tekenpincet om de teek vast te klemmen. (Raak de teek niet zomaar met uw handen aan).
  • Probeer de teek ineens uit uw huid te trekken, zodat er geen risico bestaat dat er iets van de teek in de huid blijft zitten.
  • Verdoof de teek niet van te voren, want dit maakt dat de teek de inhoud van zijn maag kan uitspugen. Deze inhoud kan vervolgens in uw bloedbaan terechtkomen.
  • Verder is het belangrijk de datum waarop u bent gebeten en de plaats van de tekenbeet op uw lichaam, te noteren. Zodoende kunt u bijhouden hoe eventuele ziekteverschijnselen zich ontwikkelen. Indien u klachten krijgt, raadpleeg dan uw huisarts.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen