Wanneer is er sprake van chronische ziekte van Lyme?

Posted in Gevolgen van Lyme

De ziekte van Lyme is chronisch geworden als je langer dan een jaar besmet bent met de ziekte. In dit stadium blijven alle symptomen aanhouden en worden de klachten soms zelfs erger.

teek4Kenmerken chronische ziekte van Lyme
Als de ziekte van Lyme zich bevindt in een chronisch stadium, dan treden problemen op met het zenuwstelsel. Er kan ook een hersenaandoening ontstaan, ook wel chronische encefalopathie genoemd. Symptomen die hierbij horen zijn stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, woede-uitbarstingen, geheugenproblemen, concentratievermindering, zware hoofdpijn, en slaapstoornissen. Daarnaast kunnen er ook psychiatrische problemen ontstaan, zoals klachten die overeenkomen met klachten die bij persoonlijkheidsveranderingen, ADHD, angststoornissen, stemmingsstoornissen, en psychiatrische stoornissen voorkomen. Ook kunnen er problemen ontstaan die lijken op de ziekte van Parkison, MS, dementie en ALS.

Acrodermatitis Chronica Atrophicans (ACA) is een huidaandoening die ook op kan treden bij chronische ziekte van Lyme. Hierbij wordt de huid roodpaars, meestal op de voet of de hand. Er ontstaan vaak plekken op het lichaam waar de huid erg dun wordt. Dit kan gepaard gaan met pigmentaties, rimpeling en roodheid.

Behandeling chronische lymeziekte
Als de ziekte chronische is geworden, is Lyme erg lastig te bestrijden. Bij een chronische ziekte van Lyme hoort meestal een behandeling met hoge dosis antibiotica voor gemiddeld zes tot twaalf maanden.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen