Wat is Samento?

Posted in (Natuurlijke) behandeling

Samento is de Zuid-Amerikaanse naam voor wat wij in Nederland een kattenklauw noemen. Het is een klimplant met kromme haken en van deze plant worden de wortel en de binnenkant gebruikt in de geneeskunde. De plant wordt onder de indianen al eeuwenlang medicinaal gebruikt, maar in de Westerse wereld is deze manier van genezen pas sinds de jaren 80 bekend. Samento wordt onder meer gebruikt bij de genezing van kanker, aids, artritis en de ziekte van Lyme.

teekwerende kledingSamento en de ziekte van Lyme
Samento wordt bij de ziekte van Lyme soms gebruikt ter aanvulling van de antibiotica of als de antibioticakuur niet heeft geholpen. De Samento druppels worden vooral bij Lyme-patiënten gebruikt die chronische oververmoeidheid hebben of te maken krijgen met een terugval. Ook bij patiënten met neuroborreliose of lymeartritis heeft Samento soms een positieve werking.

Werking van Samento bij Lyme
Samento stimuleert de aanmaak van belangrijke antilichamen, verbetert functies van het zenuwstelsel en is bovendien ontstekingsremmend. Daarnaast helpen de Samento druppels om de vochtophoping rondom de gewrichten tegen te gaan, wat bij de ziekte van Lyme vaak voorkomt.

Gebruik van Samento
Samento is een tinctuur, een alcoholische oplossing, en patiënten dienen bij een gemiddelde kuur te starten met drie keer één druppel per dag. Daarna komt er iedere week een druppel bij, totdat het maximum aantal van drie keer tien druppels per dag is bereikt. De duur van de kuur bij de ziekte van Lyme is afhankelijk van de klachten en het stadium en varieert van twee tot twaalf maanden.

Bijwerkingen Samento
Er wordt aangeraden om de dosering van Samento druppels, zoals Nutramedix, voorzichtig op te bouwen, om bijwerkingen zoveel mogelijk uit te sluiten. Mogelijke bijwerkingen van Samento zijn beenkrampen en lichtgevoeligheid van de huid.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen