Ziekte van lyme incubatietijd

Posted in Alles over de ziekte van Lyme

behandeling_tekenbeet

De eerste klachten na een besmetting van de ziekte van Lyme komen meestal binnen drie maanden (incubatietijd). De bacterie die is doorgedrongen tot het lichaam tast vooral het zenuwstelsel, de gewrichten, de huid en het hart aan. Deze klachten komen vaak voor nadat er een rode plek is ontstaan op de plek van de tekenbeet, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Rode plek na tekenbeet

Een rode cirkelvormige plek op de plaats waar de teek heeft gezeten is het enige zichtbare symptoom van de ziekte van Lyme. Deze rode (soms ook blauw of roze) plek verschijnt meestal na enkele dagen tot twee weken, maar dit kan ook pas na drie maanden zijn. De plek breidt zich meestal uit tot een bleekrode ring en heeft in het midden een lichtere kleur. Ongeveer driekwart van de mensen die besmet zijn met de ziekte van Lyme, krijgen te maken met zo’n rode plek. Dit kan later gepaard gaan met een grieperig gevoel, koorts, vermoeidheid, pijn en zwelling in spieren en gewrichten, kortademigheid, hartkloppingen en/of hoofdpijn.

Klachten na genezing of late behandeling

Veel patiënten genezen na een antibioticakuur van tien dagen tot drie weken. Echter kunnen er nog wel late verschijnselen van Lyme optreden, vaak als de ziekte niet in een vroeg stadium is opgemerkt of niet met een antibioticum is behandeld. Dit wordt ook wel het post-Lymeziektesyndroom genoemd. Soms ontstaan er ook late klachten als er in het beginstadium wél een goede antibiotische behandeling is geweest.

Start typing and press Enter to search

Winkelwagen